Prijava / Registracija
Vijesti

Velike ambicije hisense-a i paris-saint germain-a u drugoj godini partnerstva

16.8.2021
Hisense_PSG-rs.jpg

 

12 avgust, 2021, poslije prve uspješne sezone na terenu sa internacionalnim i renomiranim fudbalskim klubom Paris Saint-Germain-om, vodeća kompanija potrošačke elektronike i kućanskih aparata, Hisense je uzbuđena započeti svoju drugu godinu globalnog partnerstva. Sa izuzetno jakim timom i novim akvizicijama kao što su Leo Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum i Achraf Hakimi, praćene novim ugovorom Neymar Jr-a, Hisense također nastoji ojačati svoje partnerstvo sa Pariškim klubom.

Candy Pang, generalna menadžerica marketinga, je tim povodom izjavila, “Uzbuđeni smo zbog početka naše druge godine partnerstva sa Paris Saint-Germain-om, jednim od najuspješnijih i najbrže rastućih klubova u svijetu. Na temelju uspjeha u prvoj godini, nastavit ćemo graditi našu saradnju na zajedničkim vrijednostima i korištenjem ovog partnerstva kako bismo omogućili najbolje iskustvo gledanja utakmica kod kuće za Paris Saint-Germain i sve njegove pratioce. Povratkom navijača na Park prinčeva, u kombinaciji sa brojnim novim pojačanjima, sve nagovještava da će ovo biti jedna još bolja i uzbudljivija sezona ispred nas.”

Marc Armstrong, izvršni oficir partnerstava u Paris Saint-Germain-u je komentirao ovu saradnju: “Bilo je fantastično vidjeti koliko dobrog je donijelo i kakve rezultate je ostvarilo partnerstvo Hisense-a i Paris Saint-Germain-a u prvoj godini saradnje. Hisense inovativna kampanja ‘Detalji čine razliku' je pokazala kako se na inovativan način mogu iskoristiti igrači za prikazivanje njihovih proizvoda i karakteristika brenda. Radujemo se vidjeti kako će ovo partnerstvo još više jačati i radujemo se vidjeti nove kampanje Hisense-a u ovoj godini saradnje.”

Hisense_Live_Bold_Campaign_900x500.webp


Kako se bližimo drugoj godini partnerstva, Hisense će obezbijediti širok asortiman inovativnih proizvoda za klub, kao i uspostaviti korner sa izloženim proizvodima na stadionu Park prinčeva kako bi navijači mogli imati interakciju sa proizvodima. Hisense će nastojati koristiti ovo partnerstvo kako bi promovisali svoju inovativnu tehnologiju, dok će istovremeno navijačima nastojati omogućiti najbolje iskustvo gledanja utakmica kod kuće.

Prva godina partnerstva je pomogla da se ostvari značajan porast prodaje i svjesnosti o postojanju Hisense brenda. Hisense-ova prva kampanja sa klubom koja je lansirana početkom ove godine, ‘Detalji čine razliku’, u kojoj su bili angažovani igrači Neymar Jr, Keylor Navas, Ángel Di María, Ander Herrera i Presnel Kimpembe, ostvarila je brojne angažmane korisnika širom duštvenih mreža i digitalnih kanala komunikacije.

Hisense u Francuskoj, jednom od značajnih tržišta za ovaj brend, je ostvario rast prihoda u iznosu od 101% u poređenju sa prošlom godinom od kada je ozvaničeno partnerstvo u avgustu 2020, pa sve do kraja sezone u maju 2021. Ostvaren je porast prodaje televizora za 100% u poređenju sa prošlom godinom u prvih šest mjeseci 2021 godine, a sve to uz šest procentni rast svjesnosti potrošača o postojanju ovog brenda na francuskom tržištu u periodu 2020-2021.

Zahvaljujući globalnoj popularnosti kluba i velikom broju igrača iz Južne Amerike, partnerstvo je također doprinjelo dodatnom porastu prodaje širom Južne Amerike. U Čileu, sponzorstvo je doprinjelo porastu prodaje TV-a u procentu preko 350% u poređenju sa prethodnom godinom, dok je istovremeno prodaja kućanskih aparata porasla za 940% u poređenju godina na godinu. Komadna prodaja u centralnoj Americi (Panami) je porasla za 249% godina na godinu u prvoj godini partnerstva, od avgusta 2020 do maja 2021, uz porast prodaje TV-a za 499%. Istovremeno, Hisense Kolumbija je razvila lokalna partnerstva sa prodajnim kanalima, a rasli su i obimi posla za Hisense u Argentini zahvaljujući ovom sponzorstvu.

Hisense_Live_Bold_Campaign_2_900x500.webp


Hisense nastavlja sa svojom podrškom vodećim sportskim događajima širom svijeta uz nedavno objavljeno partnerstvo Svjetskog prvenstva 2022 FIFA World Cup-a, te nedavno završeno UEFA EURO 2020 prvenstvo, i UEFA finale Lige nacija. Ova sponzorstva označavaju globalnu prisutnost Hisense-a na svjetskoj pozornici, čiji proizvodi se izvoze u preko 160 zemalja i regiona širom svijeta.

Budite informisani o svim Hisense i Paris Saint-Germain novostima i posjetitie: ba.hisense.com

BACK TO TOP