Prijava / Registracija
Vijesti

Otkrijte šta povezuje pametne ekrane, operativni sistem i inovacije

1.09.2023
RS-ifa-900-500.webp


Hisense „VIŠE OD TEHNOLOGIJE“ prezentacija pokazaće vam kako izgleda dom budućnosti dostupan svima!

Njemačka, 1. septembar 2023. - Hisense, globalna korporacija potrošačke elektronike, kao vodeći partner ovogodišnjeg IFA sajma u Berlinu, otvorila je ovaj izuzetno značajan događaj keynote prezentacijom Fišera Jua, predsjednika Hisense Group Holdings Co., Ltd.

Fišer Ju je održao govor na temu The Scenario-driven Future of Tech i obećao da će kompanija nastaviti da donosi inovacije svima i fokusirati se na visokokvalitetan rast kako u domu, tako i izvan njega. Ju je ekskluzivno otkrio i to da će Hisense biti zvanični partner UEFA EURO 2024™, i to treći put zaredom.

Hisense je postigao izuzetan uspjeh širenjem poslovanja globalno, pa je kompanija sada prisutna u 160 zemalja i drugi je po veličini proizvođač televizora na svijetu.

Korištenjem ekrana za povezivanje integrisanih mreža sa Cloud uslugama i pružanjem personalizovanih usluga kroz pristup zasnovan na scenarijima, Hisense je uspostavio snažan tehnički sistem: Ekrani, operativni sistem i platforma. Ubuduće, Hisense planira da proširi svoju mrežu ekrana i da kontinuirano unapređuje svoj VIDAA OS sistem i ConnectLife platformu. Također, kompanija će raditi na poboljšanju personalizovanih usluga i sveobuhvatnog korisničkog iskustva.

Ljudi kao centar tehnološke budućnosti

Na ovogodišnjem IFA sajmu, Hisense predstavlja asortiman proizvoda za dom i inovativne povezane tehnologije za život - Go Tech, and Beyond - i to velikim premijerama i kroz različita dostignuća svog portfolija. Među njima su UX, U8, Laser TV, serija PureFlat frižiderasa pametnim ekranima velikih dijagonala, kao i proizvodi za kuhanje, pranje posuđa i odjeće, i kako će oni pomoći potrošačima u njihovom svakodnevnom životu.

Hisense tokom IFA sajma naglasak stavlja na inovativnu tehnologiju koju nudi i pokazuje snagu i interaktivnost svog asortimana proizvoda. To postiže najsavremenijom tehnologijom, umjetničkim dizajnom i malo drugačijim rasporedom kroz različite životne stilove i scenarije, uključujući namjensku zonu za gejmere, gde se koristi U7 TV i kroz umjetničku galeriju, koja koristi Frame TV da inspiriše kreativni dom.

Osim toga, na Hisense štandu nalazi se i trofej UEFA EURO 2024™, koji će posjetioci moći da vide uživo i slikaju se s njim.

Pored najnovijih proizvoda, izložene su i neke od Hisense tehnologija, uključujući one za poboljšanje kvaliteta slike, VIDAA operativni sistem iConnectLife. ULED X platforma pomjera granice kvaliteta slike zahvaljujući uzbudljivim inovacijama kao što su Hi-Light optički sistem, Hi-View Engine X čipset i najsavremenije komponente ekrana Obsidian. VIDAA OS podiže letvicu za strimovanje sadržaja unapređenim funkcijama i hardverom koji je dostupan svima. ConnectLife se fokusira na potrebe korisnika za zdravlje, udobnost i uštedu energije, pružajući im širok spektar mogućih upotreba i usluga uključujući pametne kuhinje, pametnu energiju, pametne usluge, pametno prečišćavanje zraka i pametnu njegu.

Hisense je, također, razvio digitalni Laser engine nove generacije(LPU) koristeći sopstvenu tehnologiju. Novi LPU u mogućnosti je da precizno kontroliše svjetlost na nanoskali, postižući širok spektar i preciznu korekciju i prikaz boja.

Kako pronaći Hisense na IFA 2023

Hisense poziva sve IFA 2023 posjetioce da se pridruže brendu na njihovom impozantnom štandu.

IFA 2023 se održava u kompleksu Messe Berlin, Messedamm 22, 14055 Berlin, Nemačka. Događaj je otvoren od 10 do 18 sati, od 1. do 5. septembra 2023, a Hisense možete posjetiti u hali 23a. Dobro došli!

RS-image-2.webp
BACK TO TOP