Prijava / Registracija
Vijesti

Hisense postao oficijelni partner fudbalskog kluba Leeds United

5.12.2020
hisense_leeds_900x500.webp

 

Div u području elektronike potpisao dvogodišnje partnerstvo koje donosi izuzetno visokoprofilno brendiranje istočne tribine na stadionu Elland Road

Hisense, jedan od svjetski vodećih robnih marki elektronike, objavio je dvogodišnji sporazum sa fudbalskim klubom Leeds United-om i tako postao Oficijelni partner ovog kluba.

hisense-leeds-2-900x500.webp

 

Novo partnerstvo će Hisense-u, čije sjedište u Velikoj Britaniji je u Leeds-u, i koji je od početka podržavao klub nakon njegovog povratka u najviši rang takmičenja u dijelu LED oglašavanja na displejima oko terena, brendiranja medijskog zida u zoni intervjuisanja i dodatno brendiranje poznate istočne tribine. Ovim sporazumom dogovoreno je i postavljanje nagrađivanih televizora Hisense-a na stadionu Elland Road i Thorp Arch trening centru.

Osnovan u Kini 1969 godine, Hisense je četvrti najveći svjetski proizvođač televizora[i] i kućanskih aparata. Uz osnovni asortiman televizora i frižidera, Hisense je također pokrenuo proizvodnju aparata za kuhanje u 2019 godini, koji se sastoji od ploča za kuhanje, kuhinjskih napa, pećnica i mašina za pranje suđa. U zadnjih nekoliko godina, ova robna marka se značajno povezivala sa profesionalnim fudbalom na globalnom nivou, kroz Oficijelno sponzorstvo FIFA World Cup-a u Rusiji 2018 godine, i odgođenog UEFA Euro 2020 prvenstva.

Leeds United će proaktivno raditi sa Hisense UK kako bi obavijestili i upoznali širu javnost o aktivnostima ovog brenda, kroz specijalne ponude za navijače, optimizaciju sponzorstva i inovativne aktivacije brenda i prikazivanje najnovijih tehnologija ovog brenda u naredne dvije sezone.

Kroz partnerstvo Leeds United će proširiti svoj doseg globalnog brenda kroz ekskluzivnu klupsku aplikaciju koja će emitovati LUTV i ekskluzivni sadržaj kluba na Hisense VIDAA Smart TV platformi.

Howard Grindrod, Hisense UK zamjenik predsjednika, je ovim povodom istakao: “Leeds United je veliki klub sa poznatim stadionom, tako da smo radosni što objavljujemo ovo partnerstvo sa jednim od najvećih klubova u Engleskoj”.

hisense-leeds-3-900x500.webp

 

“Posjedujemo bogato iskustvo sa međunarodnim fudbalskim sektorom, i ovo je fantastična prilika da se uključimo u partnerstvo sa klubom iz Premier lige – a što je još zanimljivo da je to klub koji se nalazi u našem susjedstvu”.

“Leeds United se ponosi time što posvećuje pažnju svakom detalju, što se svakako uklapa direktno sa Hisense-om i našim proizvodnim asortimanom kao što su 4K ULED televizori. Kako uzbuđenje raste u novoj sezoni, radujemo se početku našeg partnerstva i podrške lokalnoj zajednici, te što tako postajemo dio bez ikakve sumnje najbolje lige na svijetu.”

Paul Bell, izvršni direktor Leeds United-a je dodao: “Radujemo se da zaželimo dobrodošlicu Hisense-u u naš program Oficijenog partnera. Kao jedan od vodećih brendova potrošačke elektronike u svijetu, to je još jedan dodatni dokaz snage brenda Leeds United-a kojeg je Hisense odabrao za partnerstvo s povratkom kluba u Premier ligu”.

Kroz partnerstvo Hisense će dobiti značajnu vidljivost svog brenda kroz partnerstvo, globalne TV prenose Premier lige i regionalno kroz visokoprofilno brendiranje istočne tribine (East Stand) na Elland Road-u koja direktno gleda na autoput M621 kojim godišnje prolazi preko 30 miliona vozila.

Kao dio partnerstva također smo uzbuđeni zbog širenja našeg dosega videa na zahtjev kanala LUTV i kreiranje jedinstvenog klupskog sadržaja za Hisense VIDAA Smart TV platformu, što će naš sadržaj dostaviti u milione domova.

Radujemo se radu sa timom Hisense-a i prezentovanja njihove najnovije tehnologije i nastojat ćemo im pomoći u rastu njihovog brenda i prisutnosti na globalnom tržištu potrošačke elektronike”.  

[i] Data source: 2020 IHS 4K TV shipments

BACK TO TOP