Prijava / Registracija
Vijesti

Hisense oficijelni sponzor FIFA World Cup Qatar 2022™

27.4.2021
fifa_partnership_announcment_900x500.webp


Hisense, svjetski poznata tehnološka kompanija, potpisala je sporazum o partnerstvu sa Međunarodnim fudbalskim savezom (FIFA-om) i tako postala oficijelni sponzor FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.

Pridruživanjem članstvu komercijalnih partnera za nadolazeći turnir, Hisense će biti u prilici povezati se sa FIFA-inom globalnom publikom na jedinstven i uvjerljiv način, od mogućnosti povezivanja na samom turniru do isticanja vidljivosti logotipa kroz brojne FIFA platforme do globalnih oglašivačkih kampanja. Saradnja, koja je započeta u 2017 godini sa turnirom u Rusiji, također donosi priliku za Hisense da svojim kupcima predstavi uvjerljiv, specijalno kreiran, program videa na zahtjev sa korištenjem sadržaja sa prethodnih FIFA World Cup™ natjecanja, kroz vlastitu integrisanu VIDAA smart TV platformu.

Generalna sekretarka FIFA-e Fatma Samoura je ovom prilikom izjavila, “Veliko mi je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu Hisense-u kao Oficijelnom sponzoru FIFA Svjetskog prvenstva. Sretni smo što smo postigli partnerstvo sa međunarodno priznatim brendom, koji također ima rastuće prisustvo u sportskom marketingu, a sve to u toku priprema prvenstva u Kataru 2022 godine. FIFA i Hisense su fokusirani na tehnologiju, inovacije i nastoje ljudima pružiti najbolje moguće iskustvo. Sigurna sam da će ova saradnja podržati globalne ciljeve obje organizacije i doprinjeti uspjehu turnira koji nas očekuje naredne godine.”

“Kontinuirano investiranje u svjetske sportske događaje pokazuje odlučnost Hisense-a da postane globalni brend”, izjavio je Jia Shaoqian, CEO Hisense grupacije, "na ovaj način pomažemo da Hisense izgradi jače odnose sa globalnim kupcima i ubrzamo proces globalizacije kompanije. Na ovaj način kreiraju se čvrsti temelji za Hisense da se takmiči sa svjetskim inovativnim vodećim brendovima sa ciljem da postanemo vodeća robna marka širom svijeta. "

Prema istraživanjima, sponzorstvo prvenstva 2018 FIFA World Cup Russia™ pomoglo je u rastu svijesti o Hisense TV uređajima u Kini za 12% i globalno za 6%, gdje su posebno dobri rezultati napravljeni na tržištima Velike Britanije, Francuske, Kanade, Rusije, Španije i Japana.

Hisense trenutno zapošljava više od 90.000 zaposlenika širom svijeta, sa 16 industrijskih parkova i 16 istraživačko-razvojnih centara, koji predstavljaju međunarodni sistem za istraživanje i razvoj. Kompanija posluje u području multimedie, kućanskih aparata, IT pametnih informacionih sistema, te u modernim uslužnim industrijama, a njihovi proizvodi se izvoze u preko 160 zemalja i regiona. Prema podacima Omdia, Hisense je četvrti svjetski najveći proizvođač televizora po broju pošiljki u 2020 godini.

FIFA World Cup™ koji se u čast globalnog fudbala održava svake četiri godine je idealna prilika za sve brednove da pokažu svoje inovativne tehnologije i uspjehe, te time unaprijede iskustvo gledanja i praćenja prvenstva navijačima.  Hisense se pridržava inovacija kako bi osigurao brojna rješenja za rastući broj različitih potreba potrošača i kako bi tako ubrzao dalji razvoj industrije.

FIFA World Cup Qatar 2022™ će se održati od 21. novembra do 18. decembra. Za više informacija o ovom događaju, posjetite FIFA.com.

BACK TO TOP