Prijava / Registracija
Vijesti

Bolji zrak za bolje zdravlje

20.9.2021

Kvalitet zraka koji udišemo određuje kvalitet naših života. Bilo da je u pitanju spavanje, gledanje TV-a ili rad u kancelariji, a naročito tokom pandemije koronavirusa, proveli smo puno vremena u zatvorenom. Uz to, mnogo više pažnje posvećujemo načinima širenja virusa. Evo nekih metoda koje će vam pomoći da lako poboljšate kvalitet zraka u zatvorenom bez kupovine novog prečišćavača zraka.

 

Omogućite prirodnu ventilaciju

Otvaranje prozora i vrata i omogućavanje ulaska svježeg zraka je prvi očigledan korak koji će značajno poboljšati vaš kvalitet zraka u zatvorenom. To možete rješiti otvaranjem prozora u različitim prostorijama kako biste omogućili promahu. Preporučuje se da to uradite najmanje jednom dnevno, makar na 5 minuta, a idelno bi bilo na 15 do 20 minuta. Ali ne duže od toga, jer svjež zrak također donosi i polen i prašinu. Najbolje je držati ih otvorene noću ili rano ujutru, kada je vrijeme hladnije. Prije nego što napolju postane toplije zatvoriti prozore i spustiti roletne kako bi se taj hladan, svjež zrak zadržao unutra što je duže moguće. 
 
ac-bolji-vazduh.jpg

 

Klimatizacija za bolji zrak

 
Dobri klima uređaji su više od prostog hlađenja ili grijanja. Hisense HI-NANO uređaji, dokazano eliminišu 93.54 % virusnih čestica za samo dva sata. Hisense je istraživao jonsku sterilizaciju tokom proteklih 10 godina i otkrio je da ona može onesposobiti bakterije, gljivice i viruse. Posljednje istraživanje iz Texell-a (međunarodna istraživačka organizacija specijalizovana za virusne testove) je pokazalo da ona također eliminiše i novi koronavirus. Osim toga, HI-NANO tehnologija koja oslobađa veliku koncentraciju dvostrukih jona uklanja prašinu čime pruža bolji kvalitet zraka uz istovremenu kontrolu vlažnosti zraka i održavanje prijatne temperature u vašem domu.
 
hinano_ac-illustration.jpg

 

Uklonite zagađivače zraka iz životnog prostora

Stvari poput proizvoda za čišćenje, različite hemikalije, boje, građevinski materijali, pesticidi, itd. bi trebalo da se čuvaju u garaži ili podrumu jer mogu umanjiti kvalitet zraka.

Neka vaš dom ostane čist

Čista kuća ima manje prašine, plijesni i životinjske peruti. Čišćenje i uklanjanje nereda će vam pomoći u eliminisanju mjesta na kojima se skuplja prašina, dok pranje posteljine i zavjesa na najmanje 60° C može smanjiti nivoe grinja i alergena u kući. I ne zaboravite na tepihe i prostirke, koji mogu da sadrže čestice u svojim vlaknima. Usisavajte ih najmanje jednom sedmično dobrim usisivačem, poželjno onim sa HEPA filterom.

Ozelenite prostor

Vaša kućna džungla nije samo divan ukras. Kućne biljke su također i prirodni prečišćavači zraka. Naročito biljke kao što su zlatna puzavica, svekrvin jezik, mjesečev cvijet, filodendron, zeleni ljiljan, paprati i palme, su poznate po sposobnosti uklanjanja klica i toksina i vašem domu pružaju prečišćeni zrak. 
 
peace_lily.jpg
BACK TO TOP