Prijava / Registracija
Vijesti

Primjer dobre saradnje Općine Ilidža i kompanije Gorenje Commerce, osnovnim školama donirano 185 Hisense prečišćivača zraka

27.12.2022

Kao društveno odgovorna kompanija Gorenje Commerce doo Sarajevo je u saradnji sa Općinom Ilidža donirala 185 prečišćivača zraka za 14 osnovnih škola s područja općine Ilidža, ukupne tržišne vrijednosti 30.000 KM.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, uz iskazanu zahvalnost kompaniji Gorenje Commerce, kazao je da je ovo potez koji bi drugim kompanijama trebao služiti kao primjer.

- Ovo je zaista pravi primjer kako javni i realni sektor trebaju sarađivati. Iskreno se nadam da će ovaj potez kompanije Gorenje biti inspiracija i drugim kompanijama da se odluče na nešto slično. Općina Ilidža je u proteklom periodu mnogo radila na tome da poboljša uslove učenicima osnovnih škola s područja općine Ilidža, ali i onim mlađima koji idu u vrtiće - naglasio je načelnik Muzur, koji je nije krio oduševljenje kratkom priredbom koju su prilikom predaje uređaja upriličili učenici Druge osnovne škole.

airpurifier_ap220hhsnII_900x500.webp

 

Brend Gorenje, kao dio Hisense Europe, dobilo je certifikat "Green Star" za održivi razvoj i klimatske akcije. Održivi principi su čvrsto ugrađeni u misiju, viziju, strategiju i poslovne modele Hisense Europe. Gorenje je odlikovano sa četiri zvjezdice što ga svrstava u kategoriju "Zeleni lider".

Abdurahman Drkić, direktor prodaje za tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine, istakao je da Gorenje Commerce, kompanija koja sjedište i svoje lokalne kancelarije ima upravo u sarajevskoj općini Ilidža i upoznata je sa problematikom zagađenja u Sarajevu, tako se i javila potreba saradnje sa lokalnom zajednicom.

- Nama kao društveno odgovornoj kompaniji briga o najmlađim kategorijama predstavlja jedan od prioriteta. Upravo iz tog razloga odlučili smo da poklonimo 185 prečišćivača zraka osnovnim školama s područja općine Ilidža i na taj način obezbijedimo čistiji zrak na mjestima gdje naša djeca provode najviše vremena. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojom želimo da pomognemo zajednici i našim sugrađanima obezbijedimo bolje uslove života i siguran sam da se ovdje nećemo zaustaviti - rekao je Drkić.

Direktori ilidžanskih osnovnih škola zahvalili su se direktoru i uposlenicima kompanije Gorenje, kao i Općini Ilidža i načelniku Nerminu Muzuru.

Inače, Hisense prečišćivači zraka koji će biti postavljeni u osnovnim školama imaju troslojni filter sa predfilterom, HEPA filter i filter sa aktivnim ugljem. Zahvaljujući njima efikasno se uklanja prašina, mirisi, bakterije, formaldehid, polenski alergeni, PM 2,5 i druge štetne čestice koje se nalaze u zraku.

BACK TO TOP